Vacatures

Stagemogelijkheden

We zijn op zoek naar stagaires MBO/HBO/WO die voor minimaal 2 maanden bij ons willen komen leren en werken. Er zijn diverse leermogelijkheden beschikbaar op het gebied van educatie, communicatie en recreatie. Heb je interesse stuur dan je CV met goed onderbouwde sollicitatiebrief naar ons op info@mecehv.nl. Vergoeding voor MBO-studenten mogelijk.

Wil je meer informatie ontvangen of een vraag stellen, bel dan 040-259 47 00.


Afstudeeropdracht communicatiestage HBO/WO (vanaf juli 2014)

Omschrijving opdracht : om inzicht te krijgen in hoe de organisatie zich nog beter kan richten op de bezoekers en scholen, is er behoefte aan een stagiaire die o.a. een communicatieplan en strategie wil onderzoeken. Hierbij zal nauw worden samengewerkt en afstemming plaatsvinden met Genneper Parken. Ter afwisseling zijn er naast dit onderzoek tal van andere klussen die geklaard kunnen worden (bv jaarkalender activiteiten invullen/vormgeven, folders ontwerpen/opzetten, etc).

In overleg zijn ook andere opdrachten mogelijk.

Aantal studenten : 1 of 2

Beginperiode : vanaf juli 2014, aanvang kan echter ook later in het jaar plaatsvinden

Tijdsduur : 3 tot 6 maanden

Vergoeding: in overleg

Benodigde voorkennis : van de stagaire wordt verwacht dat hij/zij een opleiding volgt op het gebied van communicatie / marketing, affiniteit heeft met natuur en milieueducatie, een pro-actieve houding heeft en zowel goed in teamverband als zelfstandig kan werken. En natuurlijk is het fijn als je enthousiast bent om in ons prettige en gezellige team samen te werken.

Heb je interesse? Mail dan je sollicitatiebrief en je CV uiterlijk 3 weken voor aanvang van de stage naar r.vanderheijden@mecehv.nl. Graag zien wij je brief onderbouwd met een goede motivatie en een duidelijke omschrijving van je leerdoelen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op om de wensen en behoeften op elkaar af te stemmen.

 

Vrijwilligersfuncties

Kinderdoemiddag

De organisatie van kinderdoemiddag zoekt nieuwe vrijwilligers die er plezier in hebben om natuuractiviteiten voor jonge kinderen te ontwikkelen en te begeleiden in Heempark Frater Simon Deltour.

Vier keer per jaar organiseren de medewerkers van de Kinderdoemiddag een natuurmiddag voor kinderen met hun ouders en begeleiders. Deze middagen worden ontwikkeld rondom prentenboeken die aansluiten bij de vier seizoenen. Zo waren er al kinderdoemiddagen met Het lelijke jonge eendje, Pissebed Fred, Beer is op Vlinder, Lieve lieve en Kikker is verliefd.

De Kinderdoemiddag-werkgroep bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers en kan nog versterking gebruiken in de voorbereidingsgroep en bij de begeleiding van de activiteiten. 

Geïnteresseerd?
Kom dan eens vrijblijvend bij een kinderdoemiddag langs. Voor meer informatie over de mogelijkheden kun je contact opnemen met Anita Liebregts en/of Petra van Leeuwen via het Milieu Educatie Centrum 040-259 47 00 of info@mecehv.nl.

 

Heempark Frater Simon Deltour

Zoekt nieuwe vrijwilligers die mee willen werken aan het beheer en onderhoud van het heempark. Het heempark kan niet zonder de inzet van enthousiaste vrijwilligers en dankzij deze harde werkers-met-een-groen-hart blijft het heempark een prachtplek voor de inwoners van Eindhoven.

Wij zijn op zoek naar versterking binnen de volgende werkgroepen:

  •  Landschapsbeheer

Elke laatste zaterdag van de maand worden grote klussen in de landschappentuin aangepakt, variërend van wilgen knotten tot takkenrillen bouwen en hooien. Deze natuurwerkdagen zijn tussen 10.00 en 16.00 uur.

  • Instructieve wilde-plantentuin

Elke woensdagochtend tussen 21 maart en 1 november van 9.00 -12.00 uur wordt er gewerkt in de tuin met de paadjes: een goede en gezellige manier om wilde planten uit de omgeving van Eindhoven te leren kennen.

  • Zondagopenstelling

Op zondagmiddag van 13.00-16.00 uur in de maanden maart tot en met oktober is het vaak een gezellige drukte in het heempark. We zoeken vrijwilligers die er plezier in hebben om bezoekers wegwijs te maken.

Geïnteresseerd?

Wie eens wil komen kijken is van harte welkom. Neem voor meer informatie even contact op met Roel van Holthoon en/of Petra van Leeuwen via het Milieu Educatie Centrum 040-259 47 00 of via info@mecehv.nl

Feedback