Nieuw: leskist Biotour voor groep 6 t/m 8 [archief]

Biotour is een lesprogramma van de gemeente Eindhoven voor Natuur- en Milieueducatie. Het is gemaakt voor de groepen 6 t/m 8 van de basisschool. Met Biotour ontdekken leerlingen welke plant- en diersoorten er leven in hun directe omgeving, dus ook midden in de stad.

Biotour: brengt biodiversiteit in de klas

Biotour is een combinatie van veldwerk en achtergrondinformatie. Biotour bestaat uit een leskist met allerlei leuke en leerzame opdrachten en een tentoonstellingswand. In de leskist zitten allerlei materialen zoals een docentenhandleiding, diverse opdrachtkaarten, schepnetten, loeppotjes en verrekijkers. 

> Benieuwd naar wat leerlingen beleven? Bekijk dan het introductiefilmpje (3 min).

Voor iedereen

Biotour is zowel bedoeld voor scholen in Eindhoven die nu al intensief bezig zijn op het gebied van natuurbeleving, maar ook voor scholen die dat nog niet of nauwelijks doen.

> Wil je een tarantula op je hand laten lopen en je angsten overwinnen. Kom dan naar onze tentoonstelling Spannende Spinnen!

Gratis te leen

Scholen in Eindhoven kunnen de tentoonstelling en het lespakket gratis lenen bij het Milieu Educatie Centrum in Eindhoven. Neem hiervoor contact op via telefoon 040- 259 47 00 of stuur een email naar infomec@eindhoven.nl.
Indien nodig helpt de gemeente Eindhoven u graag bij het zoeken van een locatie bij de school voor het veldwerk. Wilt u meer weten? Mail naar: verrassendgroen@eindhoven.nl.

Tentoonstelling

Deze tentoonstellingswand is een onderdeel van Biotour. Het geeft informatie over biodiversiteit. U kunt de wand bijvoorbeeld in de hal of aula plaatsen. De wand bestaat uit 4 panelen van 78 cm breed. De hoogte is 2 meter. U kunt de wand alleen reserveren in combinatie met het lenen van de leskist Biotour. 

Waarom Biotour?

De biodiversiteit loop terug, ook in Eindhoven. Dat wil zeggen dat de verscheidenheid aan dieren, planten en micro-organismen afneemt. Deze teruggang moet stoppen en de gemeente Eindhoven wil daar een steentje aan bijdragen. Hiervoor worden allerlei activiteiten ontwikkeld. Ook inwoners, bedrijven en scholen kunnen veel doen om de biodiversiteit te bevorderen. Scholen kunnen bijvoorbeeld leerlingen vertellen over biodiversiteit: wat is het en wat kunnen mensen er zelf aan doen om biodiversiteit te bevorderen?

> Benieuwd naar de inhoud? Lees dan de handleiding
Op pagina 3 staan de instructies voor het lesmateriaal. De bijbehorende opdrachtkaarten en materialen zitten in de leskist.

15-02-2013

Feedback