Wegens succes verlengd: tentoonstelling Spannende Spinnen [archief]

 

Spannende spinnen, niet eng maar nuttig. Omdat de schoonheid en spanning veel bezoekers blijven trekken, wordt de tentoonstelling ‘Spannende Spinnen’ verlengd tot en met maandag 25 november 2013. Tot dan kun je in het Milieu Educatie Centrum Eindhoven genieten van de schoonheid van zo’n 35 verschillende soorten levende spinnen.

 

Spectaculaire soorten

In de terraria zijn spectaculaire soorten te aanschouwen, zoals de zwarte weduwe, de goliathvogelspin en de keizersschorpioen. Tijdens het bezoek kun je prachtige foto’s en films maken van de levende spinnen, wat samen met uitgebreide beschrijvingen, illustraties en spelmateriaal zal zorgen voor een unieke ervaring.

 

Overwin je angsten!

‘Spannende Spinnen’ biedt je de mogelijkheid om af te rekenen met het doorgaans negatieve beeld van deze bijzondere dieren met acht poten, twee rijtjes ogen en één paar stevige gifklauwen. Met een beetje geluk laat onze deskundige een spin een wandelingetje maken op jouw hand of gezicht. En wanneer je deze angst onder ogen durft te zien, dan zijn je andere angsten misschien ook te overwinnen!

Wil je echt graag dat de spin misschien over je hand kan lopen, kijk dan onderaan deze pagina voor de tijden waarop onze 'spinnen'-medewerkster aanwezig is.

 

        

Entree

Voor deze tentoonstelling gelden gewijzigde tarieven. Deze entreeprijs is bedoeld voor de verzorging van de spinnen, aangezien dit dagelijkse aanwezigheid van een deskundige vraagt. (Foto: Martina Roovers)

 

 

De entree kan alleen contant voldaan worden en bedraagt:

  • € 6,00 voor volwassenen
  • € 4,00 voor kinderen tot 16 jaar, onder de 4 jaar gratis
  • € 4,00 voor 65+

De openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en zaterdag t/m maandag van 13.00 tot 17.00 uur.

De entree voor Eindhovense scholen & BSO's wordt vergoed door de gemeente Eindhoven, Voor scholen & BSO's buiten Eindhoven bedraagt de entree € 2,50 per leerling. Je kunt reserveren via (040) - 259 47 00 of via infomec@eindhoven.nl. Tijdens schoolvakanties dienen alle BSO's wel entree te betalen (€ 2,50 per kind, begeleiders gratis).

> Bekijk de speciale schoolpagina voor uitleg van het lesprogramma

> Laat je verrassen en neem een kijkje in het fotoboek van 'Jacob, spannende spinnen van Genneper Parken'

            

Rondleidingen en voedertijden

Gedurende de onderstaande tijden is er speciaal een medewerker in de tentoonstelling aanwezig die je graag meer vertelt over het leven van de spinnen. Ook is er dan vaak de mogelijkheid om een reuzenduizendpoot of een lieve spin op je hand te nemen. Dit is heel soms niet mogelijk omdat we de spin er niet te vaak uit willen halen. We zien dat dit voor sommige mensen een erg bijzondere ervaring is, maar het welzijn van de dieren staat voorop.

 

 

Onze 'spinnen'-medewerkster is aanwezig op:

  • Tijdens de schoolvakanties van woensdag t/m zondag van 13.00 tot 16.30 uur
  • Buiten schoolvakanties op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.30 uur


> Bekijk voor de data en meer informatie onze activiteiten tijdens de herfstvakantie


De voedertijden* zijn gepland op:

  • Zaterdag 17 en zondag 18 augustus
  • Zaterdag 7 en zondag 8 september
  • Zaterdag 28 en zondag 29 september
  • Zaterdag 19 en zondag 20 oktober
  • Zaterdag 16 en zondag 17 november

 

* De bovenstaande tijden zijn onder voorbehoud, omdat afhankelijk van de eetlust en omstandigheden van de spinnen er gekozen kan worden om ze enkele dagen later te voeren of ze nog even lekker te laten rusten.

26-06-2013

Feedback