Beleef de natuur van Genneper Parken in de MEC-Ontdekplek

Wat is de MEC-Ontdekplek?

Bij de MEC-Ontdekplek (gratis toegang) maken kinderen op een speelse manier kennis met de natuur in Genneper Parken. Het concept is gebaseerd op het echte leven van de Eindhovense icoon ‘Frater Simon Deltour’. De kinderen lopen via de authentiek ingerichte studeerkamer van Frater Simon Deltour naar een impressie van zijn achtertuin.  

Volop ontdekplezier voor jong en oud

Kinderen kunnen door mollengangen kruipen, ontdekken hoe dieren zich verstoppen, zich verwonderen aan het molenrad dat aan het water ligt en bijzondere kleuren met licht maken. Hiervoor is speciaal een speurtocht (€ 2,50) met vragen en opdrachten gemaakt zodat ze meer kennis en beleving ervaren. Het doel is om kinderen meer te stimuleren om naar buiten te gaan en de natuur te ontdekken.

Mede mogelijk gemaakt door sponsoren 

De totstandkoming van de MEC-Ontdekplek heeft flinke vooruitgang geboekt met hulp van Korein. Met ongeveer 60 managers van Korein zijn we aan de slag gegaan om hun teamdag zinvol te benutten. Daarna is met hulp van de Stichting Vrienden van het MEC, hun sponsoren en andere ruimhartige organisaties en personen de opening van de MEC-Ontdekplek voltooid.

 

 

 

 

De volgende organisaties willen wij hartelijk danken voor alle hulp:

Feedback