De Genneper Hoeve

De Genneper Hoeve, een prachtige biologische boerderij midden in de stad. Een plek waar koeien, kippen en varkens de ruimte krijgen om lekker rond te scharrelen. Op de boerderij kun je zelf meemaken hoe de boer zijn dieren, akkers en tuinen verzorgt. Op de Genneper Hoeve beleef je het platteland op zijn leukst!

> lees meer over de winkel op de boerderij

Kaasmakerij

Hoe wordt het plakje kaas op je boterham eigenlijk gemaakt? Bij de kaasmakerij van de Genneper Hoeve kun je het allemaal meemaken! De melk van eigen koeien wordt met zorg behandeld en verwerkt tot heerlijke biologische kaas. Je kunt met een groep zelfs je eigen kaas maken tijdens een kaasworkshop in het Milieu Educatie Centrum. Ook kun je meedoen aan een kaasproeverij, waar we je 4 soorten kaas laten proeven.

> Lees meer over de kaasworkshop

Groepsuitjes en feesten

Voor groepen zijn er tal van leuke en leerzame activiteiten op de Genneper Hoeve. Laat je bijvoorbeeld rondleiden over de boerderij. Tijdens een rondleiding krijg je uitleg over de verschillende onderdelen van de boerderij en leer je wat een biologische boerderij precies inhoudt. Ook voor de leukste kinderfeestjes kun je bij de Genneper Hoeve terecht.

> Lees meer over de rondleidingen van de Genneper Hoeve
> Lees meer over de kinderfeestjes van de Genneper Hoeve

Schoolgroepen

Ook schoolgroepen kunnen bij de Genneper Hoeve terecht voor een educatief uitstapje. Met lesbrieven en veldwerk van het Milieu Educatie Centrum zijn er genoeg leerzame programma’s voor basisonderwijs, middelbaar onderwijs, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Ook kunnen schoolgroepen rondleidingen krijgen over de boerderij.

> Lees meer over de educatieve mogelijkheden van het Milieu Educatie Centrum

 

 

Feedback