De Genneper Watermolen

Direct naast het Milieu Educatie Centrum ligt de Genneper Watermolen. De molen is een officieel rijksmonument. De molen is helaas niet meer in gebruik, maar vroeger werd de molen gebruikt als korenmolen. Combineer je bezoek aan het Milieu Educatie Centrum met een bezichtiging van deze eeuwenoude molen. Leuk weetje: Vincent van Gogh heeft de molen in 1884 geschilderd!

Winkel en openingstijden

Tegenwoordig zit er een dierenspeciaalzaak in het gebouw van de molen. Ook worden er diverse voedingsmiddelen verkocht. Zo is er een ruime keuze aan verschillende soorten 'Meel van de Molenaar'.

  • De winkel is op alle dagen, behalve woensdag, geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Voor vragen kun je de winkel telefonisch bereiken op 040 - 257 17 72

Rondleiding

Bij het MEC kun je de Genneper Watermolen tijdens een van de rondleidingen door de Genneper Parken van dichtbij bekijken. Onze gidsen kunnen je alles vertellen over het verhaal achter dit prachtige rijksmonument.

> Bekijk onze rondleiding door de Genneper Parken

Historie

De oudste vermelding van de Genneper Watermolen is van 21 april 1249. In 1583 werd de molen geheel verwoest tijdens de tachtigjarige oorlog, maar in 1587 is de molen gelukkig weer helemaal herbouwd. In 1884 is de molen zelfs door Vincent van Gogh vastgelegd in enkele schilderijen. De molen is in 1963 volledig gerestaureerd. Na een brand in 1998 is ook het dak vervangen waardoor de overkapping van het rad verwijderd is.

Lees meer over de Genneper Watermolen

Feedback