Dieren op de Genneper Hoeve

De Genneper Hoeve is een plek waar dieren zich heerlijk thuis kunnen voelen. Op de boerderij kom je koeien, varkens, kippen, ganzen en poezen tegen. Het allerleukste is dat iedereen gratis mag komen kijken! Overal op de boerderij vind je informatieborden waardoor jij alles te weten kunt komen over de Genneper Hoeve. Kom gerust een keer langs en ervaar het leven op de boerderij!

Melkkoeien

Op de Genneper Hoeve vind je zo'n 40 tot 60 Maas-Rijn-IJssel koeien. De koeien eten volop klaver, gras en gerst en geven de allerbeste kwaliteitsmelk. In de zomer kunnen de koeien lekker grazen in de weilanden van de Genneper Parken en 's winters verblijven ze in de strorijke stallen. Heb jij altijd al een koe van dichtbij willen zien en aaien? Bij de Genneper Hoeve kan het!

Legkippen

Op de Genneper Hoeve lopen zo'n 350 kippen rond. De kippen hebben alle ruimte en vrijheid om lekker rond te rennen. Elk kippenras blijft ongeveer 2 jaar op de boerderij eieren leggen. Na een heerlijk rustig leventje op onze boerderij leggen ze geen eieren meer en worden ze gebruikt voor de lekkerste kippensoep. De eieren die de kippen leggen kun je gewoon kopen. Je mag ze zelfs zelf pakken uit het kippenhok!

Varkens en ganzen

Naast de kippen en koeien leven er nog meer dieren op de boerderij. De 12 varkens leven bij de Genneper Hoeve als goden in Frankrijk heerlijk wroetend in de modder of genietend in het stro. De varkens eten de smakelijke resten van de boerderij, zoals een bijproduct van onze kaas: de kaaswei. Ook onze 5 ganzen hebben een heerlijk leven. Ze hebben alle ruimte, en bewaken als natuurlijk alarm de boerderij. Handige dieren dus!

 

Feedback