Het Milieu Educatie Centrum

Het Milieu Educatie Centrum (MEC) is dé plaats waar jong en oud op een speelse manier kennis maken met de natuur en het milieu. Het centrum ligt midden in het prachtige natuurgebied Genneper Parken vlak naast de Genneper Watermolen. Beleef een dagje uit in de natuur, geef een kinderfeestje om nooit te vergeten of bezoek een leerzame tentoonstelling. Dit en meer is mogelijk bij het MEC!

Dagje uit

Bij het MEC beleef je een uniek dagje uit! Met zowel binnen- als buitenactiviteiten bieden we voor iedereen wat wils, of het nu mooi weer is of niet. Geniet bijvoorbeeld van een van onze wandelingen of GPS-tochten, laat je rondleiden door natuurgebied Genneper Parken of neem een kijkje bij de MEC-ontdekplek, waar kinderen spelenderwijs de natuur in Genneper Parken ontdekken. Ook fietsers zijn van harte welkom bij het MEC. Na een lange fietstocht kun je heerlijk komen uitrusten in ons fietscafé.

> Bekijk onze recreatieve activiteiten
> Bekijk komende activiteiten in onze agenda

Schoolgroepen

Voor scholen is het MEC een unieke plek waar leerlingen de natuur leren kennen op een verfrissende manier. Voor zowel het basisonderwijs, middelbaar onderwijs als de buitenschoolse opvang heeft het MEC verschillende lespakketten, lesbrieven, veldwerk opdrachten en andere leerzame lesmaterialen om leerlingen enthousiast te maken voor de natuur en het milieu.

> Bekijk onze mogelijkheden voor het onderwijs

Winkel MEC

In de winkel van het MEC kun je allerlei leuke producten kopen. We verkopen ansichtkaarten, boeken, veldwerkmaterialen, educatieve gadgets en andere leuke producten. Misschien vind je hier een leuke cadeautje voor een jarige of een boek over een interessant biologisch onderwerp. Ook verkopen we een uitgebreide reeks zoekkaarten waarmee je vondsten in de natuur zelf kunt herleiden en benoemen.

 

Feedback