Links

http://www.knnv.nl/eindhoven/natuuragenda.html
voor meer informatie over de komende activiteiten van de IVN en de KNNV

www.knnv-ivn-eindhoven.nl
De homepagina van IVN Eindhoven en KNNV Eindhoven e.o

http://www.hetgroenewoud.com/kids
Nationaal landschap Het Groene Woud is het ‘groene hart’ tussen Eindhoven, ’s-Hertogenbosch en Tilburg. Een gebied met bossen, moerassen, heide en boerenland. Je kunt er lekker buiten spelen, klauteren, fietsen, wandelen, speurtochten houden, bijzondere dieren en planten spotten, hutten bouwen én genieten van alle heerlijke streekproducten. Bij het Milieu Educatie Centrum kun je het superleuke Doeboek voor Groene Woudlopers ook kopen!

www.natuurbericht.nl
Natuurbericht.nl houdt u op de hoogte van de actuele gebeurtenissen in de natuur. Biologen geven u dagelijks informatie over onder andere vlinders, zoogdieren, amfibieën, libellen, planten, zeedieren en vogels. Via Natuurbericht.nl krijgt u daarnaast dagelijks een natuurverwachting voor planten, vlinders en libellen.

www.biologica.nl
Biologica is de Nederlandse organisatie voor biologische voeding en landbouw

www.eindhoven.nl
De officiële website van de gemeente Eindhoven

www.eindhoven.nl/buiten
Een nieuwe website waar alle buitenactiviteiten die zich in Eindhoven afspelen en op kinderen en jongeren gericht zijn gebundeld worden.

www.natuurlijkbrabant.nl
Deze website is een initiatief van het Brabants Landschap en Natuurmuseum Brabant en heeft als doel mensen te informeren over natuur en landschap in Noord-Brabant.

www.zobrabant.nl
De website van de VVV-Zuid Oost Brabant.

www.nationaleuitdaging.nl
Jeugd en natuur als nationale uitdaging is een landelijk initiatief om politieke en maatschappelijke aandacht te vragen voor het feit dat kinderen in Nederland in toenemende mate opgroeien tussen asfalt en beton, zonder regelmatig contact met de natuur.

www.njn.nl
De Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN) is een vereniging voor en door jongeren van 12 tot 25 jaar die het leuk vinden om de natuur in te gaan.

www.poeziepodium.nl
Deze stichting organiseert diverse poëziepodia in en rondom Eindhoven, waarbij dichter worden uitgenodigd en zicht kunnen inschrijven. Daarnaast organiseren zij diverse open podia. Zo is met deze organisatie in 2010 en 2011 samengewerkt in het project "Natuurlijk Poëzie".

www.biomimicrynl.org/nl/
Stichting biomimicryNL promoot het leren en nabootsen van natuurlijke vormen, processen en ecosystemen om duurzamere en gezondere menselijke technologieën en ontwerpen te kunnen creëren. In 2011 is met deze stichting samengewerkt om de unieke tentoonstelling biomimicry in het MEC te plaatsen. Tevens verzorgen zij workshops voor belangstellenden en bedrijven om het concept biomimicry toe te passen in de organisatie.

Feedback