Vacatures

Gezocht: communicatiemedewerker via startersbeurs Gemeente Eindhoven

Het Milieu Educatie Centrum Eindhoven (MEC) biedt een uitstekende kans voor starters op de arbeidsmarkt. We begrijpen dat het in deze tijd vaak moeilijk is om een baan te vinden, waarbij je vaak wordt afgewezen vanwege te weinig ervaring. Om juist deze ervaring op te doen bieden wij een leuke, leerzame en informele werkplek waarbij je jezelf kunt ontplooien en laten groeien. Zowel beroepsmatig als professioneel. Tevens werken we innig samen met het communicatieteam van Genneper Parken, waarmee je ook veelvuldig te maken zult hebben...en van kunt leren!

Werkzaamheden

Voor de komende maanden zijn we bezig om de nieuwe tentoonstellingen en extra activiteiten meer en beter in de markt te zetten. Voorbeelden hiervan zijn het opzetten van een facebook-pagina en facebook-advertenties, activiteitenkalenders, ontwerp / tekstredactie folders, etc.

Benodigde voorkennis

Van de medewerker wordt verwacht dat hij/zij een opleiding heeft gevolgd op het gebied van communicatie/marketing, affiniteit heeft met natuur en milieueducatie, een pro-actieve houding heeft en zowel goed in teamverband als zelfstandig kan werken. En natuurlijk is het fijn als je enthousiast bent om in ons prettige en gezellige team samen te werken.

Deze functie is voor 32 uur per week. In overleg / sollicatieverplichtingen kan hiervan worden afgeweken.

De startersbeurs werkt als volgt

Met de startersbeurs kunnen jonge starters op de arbeidsmarkt gedurende zes maanden werkervaring opdoen in het bedrijfsleven en zo hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten en verbeteren. In deze periode ontwikkelen zij competenties en vaardigheden die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt én die aansluiten bij het opleidingsniveau. De starter ontvangt van de werkgever een tegemoetkoming van €500 per maand. Daarnaast bouwt de starter voor iedere maand die hij of zij met de Startersbeurs werkzaam is geweest een spaartegoed op van €100. Het opgebouwde tegoed kan na afloop van de werkzaamheden worden ingezet voor scholing, een cursus of een certificeringstraject. Wij hebben hier als gemeente Eindhoven budget voor vrijgemaakt.

Voorwaarden

  • De Startersbeurs is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 18 tot 27 jaar die ingeschreven staan in de gemeenten Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven of Waalre.
  • De starter werkt minder dan 12 uur per week bij een andere werkgever, volgt geen onderwijs en ontvangt geen uitkering (of is bereid bij de start van de Startersbeurs de uitkering te beëindigen).

De aanvang van deze vacature kan, na uitnodiging en interview, per direct plaatsvinden.

Ben je nieuwsgierig geworden en zie je jezelf ons prettig teampje versterken, stuur dan je sollicitatiebrief en CV naar infomec@eindhoven.nl.

25-02-2014

 

Stagemogelijkheden

Op dit moment hebben we geen specifieke stageplaatsen beschikbaar. Natuurlijk ben je vrij om ons een goed gemotiveerde sollicitatiebrief te sturen, waarna je spoedig antwoord van ons krijgt.

Vrijwilligersfuncties

Kinderdoemiddag

De organisatie van kinderdoemiddag zoekt nieuwe vrijwilligers die er plezier in hebben om natuuractiviteiten voor jonge kinderen te ontwikkelen en te begeleiden in Heempark Frater Simon Deltour.

Vier keer per jaar organiseren de medewerkers van de Kinderdoemiddag een natuurmiddag voor kinderen met hun ouders en begeleiders. Deze middagen worden ontwikkeld rondom prentenboeken die aansluiten bij de vier seizoenen. Zo waren er al kinderdoemiddagen met Het lelijke jonge eendje, Pissebed Fred, Beer is op Vlinder, Lieve lieve en Kikker is verliefd.

De Kinderdoemiddag-werkgroep bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers en kan nog versterking gebruiken in de voorbereidingsgroep en bij de begeleiding van de activiteiten. 

Geïnteresseerd?
Kom dan eens vrijblijvend bij een kinderdoemiddag langs. Voor meer informatie over de mogelijkheden kun je contact opnemen met Anita Liebregts en/of Petra van Leeuwen via het Milieu Educatie Centrum 040-259 47 00 of infomec@eindhoven.nl.

 

Heempark Frater Simon Deltour

Zoekt nieuwe vrijwilligers die mee willen werken aan het beheer en onderhoud van het heempark. Het heempark kan niet zonder de inzet van enthousiaste vrijwilligers en dankzij deze harde werkers-met-een-groen-hart blijft het heempark een prachtplek voor de inwoners van Eindhoven.

Wij zijn op zoek naar versterking binnen de volgende werkgroepen:

  •  Landschapsbeheer

Elke laatste zaterdag van de maand worden grote klussen in de landschappentuin aangepakt, variërend van wilgen knotten tot takkenrillen bouwen en hooien. Deze natuurwerkdagen zijn tussen 10.00 en 16.00 uur.

  • Instructieve wilde-plantentuin

Elke woensdagochtend tussen 21 maart en 1 november van 9.00 -12.00 uur wordt er gewerkt in de tuin met de paadjes: een goede en gezellige manier om wilde planten uit de omgeving van Eindhoven te leren kennen.

  • Zondagopenstelling

Op zondagmiddag van 13.00-16.00 uur in de maanden maart tot en met oktober is het vaak een gezellige drukte in het heempark. We zoeken vrijwilligers die er plezier in hebben om bezoekers wegwijs te maken.

Geïnteresseerd?

Wie eens wil komen kijken is van harte welkom. Neem voor meer informatie even contact op met Roel van Holthoon en/of Petra van Leeuwen via het Milieu Educatie Centrum 040-259 47 00 of via infomec@eindhoven.nl

Feedback