Wilde planten en zaden te koop

Door het gebruik van wilde planten in uw tuin werkt u mee aan het vergroten van biodiversiteit in de stad en wordt uw tuin extra aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere insecten.

In het Heempark Frater Simon Deltour kunt u wilde planten en zaden van wilde planten kopen. De wilde planten worden gekweekt in de eigen kwekerij. De zaden zijn verzameld in het Heempark volgens de stelregel ‘niet graaien en niet zaaien in de natuur’.

Buurvrouw, is dit onkruid?

In het Heempark vindt u voornamelijk wilde planten, die voorkomen in de Kempen en de Meierij.

De zaden van onze wilde planten zijn zeer geschikt voor gebruik in tuinen in het stedelijk gebied. Op de zakjes staan eenvoudige zaai-instructies. Voor de meeste soorten geldt, dat u ze kunt zaaien in de periode nadat het zaad van nature is gerijpt; voor de vroege bloeiers ongeveer in juni, voor de overige soorten vanaf juni tot de late herfst. Natuurlijk kunt u de meeste soorten ook zaaien in het voorjaar.

Prijzen
De wilde planten en hun zaden zijn het hele jaar te koop in het Heempark Frater Simon Deltour zolang de voorraad strekt. De zaden van wilde planten zijn ook te koop in het Milieu Educatie Centrum.

•    Wilde planten                              € 1,-
•    Zaden van wilde planten              € 1,-

>  Bekijk hier de zadenlijst

Voor meer informatie kunt u terecht bij het Milieu Educatie Centrum.

Feedback